Skip to main content

Publieksarcheologie Wonen onder de Toren

Op de locatie waar het project Wonen onder de Toren wordt gerealiseerd door projectontwikkelaar Hoedemakers vond afgelopen tijd een opgraving en archeologisch onderzoek plaats door RAAP. Hiertoe werd ook een hekwerk geplaatst. RAAP is een archeologisch onderzoeks- en adviesbureau voor archeologie en cultuurhistorie. Inmiddels zijn de archeologische opgravingen afgerond. Zie ook het bericht bij ‘In het nieuws’ van week 37. Vanuit dit project wordt de komende tijd nog zeer interessante informatie op deze website geplaatst welke nog niet gepubliceerd is. Komende tijd zal RAAP de vondsten onder andere wassen, onderzoeken, restaureren en alle resultaten verwerken in een rapport. Dit kan maximaal twee jaar duren.

De gemeente Duiven, Hoedemakers, RAAP, de Historische kring Duiven-Groessen-Loo en Dorpsraad Groessen zijn een project gestart om de opgraving en het onderzoek in stappen  toegankelijk, zichtbaar en interactief te maken voor de omgeving. Zo krijg ook jij inzicht over wat er allemaal gebeurt achter het hekwerk. In dit project werken we samen met de nodige vrijwilligers, VideoClubDuiven, Samen Impact en WalravenWebwerk.

Via deze pagina zullen we op een aantrekkelijke manier ontwikkelingen delen zodat de vondsten en het verhaal van Groessen achter de opgraving meer gaan leven. Projectleider/archeoloog Folkert Westra van RAAP en regioarcheoloog Joris Habraken nemen je mee in het proces door te vertellen hoe ze te werk gaan, waarom handelingen belangrijk zijn, schetsen hoe Groessen er in het verleden mogelijk uit heeft gezien en wat er plaats vond. 22-7-2022 was er een kijkmiddag en kon je, na aanmelding, zelf ervaren hoe de archeologen te werk gaan, zien wat er zoal gevonden was tot dan toe en wat de activiteiten van de Dorpsraad en de HK-DGL inhouden.

Mis geen enkele ontwikkeling en meld je aan voor de nieuwsbrief van MijnGroessen!

Gemeente Duiven  hoedemakers  logoraapkopie   logo dorpsraad groessenkopie   HKDGL

Huisstijl samen impact 01 logo walraven webwerk   2022 Logo VCD


Hou me op de hoogte!

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van de nieuwe berichten op de website. Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief