Skip to main content

Lezing: Liemerse kerken: schatkamers van kunst. De focus ligt op de kerken van Duiven en Groessen.

Lezing: Liemerse kerken: schatkamers van kunst. De focus ligt op de kerken van Duiven en Groessen.

Geplaatst door: Historische Kring Duiven, Groessen, Loo

Datum: 11 november 2023
Telefoon: 06-40909281
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving

Op uitnodiging van de Historische Kring Duiven-Groessen-Loo verzorgt historicus Wim van Heugten op dinsdagavond 28 november 2023 een lezing: Liemerse kerken: schatkamers van kunst. De focus ligt op de kerken van Duiven en Groessen.

Datum:      28 november 2023
Locatie:     OGtent, Bij Bert (filmzaal)
Tijd:            aanvang 19:30 uur, zaal open om 19:00 uur.
Toegang:    leden van de HKDGL hebben gratis toegang; niet l  leden betalen € 2,50

In 2018 werd door het Aartsbisdom Utrecht de St Willibrordus parochie opgericht voor de gehele Liemers met de Andreas kerk in Zevenaar als eucharistisch centrum. De overige 12 Liemerse katholieke kerken worden geleidelijk aan de  eredienst onttrokken. Daaronder zijn de drie middeleeuwse kerken van Duiven, Groessen en Oud-Zevenaars met een eveneens eeuwenoude kerkschat. Het grootste gedeelte van deze cultuurhistorisch belangrijke kunstwerken die ook van belang zijn voor de regionale geschiedenis zal binnen afzienbare tijd een andere invulling dienen te krijgen. Verdwijnt hiermee ook  dit deels uniek religieuze erfgoed uit de Liemers??

Het tweede gedeelte van de avond wordt verzorgd door Ruud Derksen (mede-initiatiefnemer Sjef van Groningen) van een werkgroep i.o. die van de diverse Liemerse kerken, op een innovatieve en gestructureerde wijze, een samenhangend beeld van gebouw, interieur, religieuze voorwerpen, verhalen en overige kennis wil gaan vastleggen om deze te bewaren en zichtbaar te maken voor het publiek.

De werkgroep i.o. bestaat verder uit vertegenwoordigers van de cultuurhistorische verenigingen uit Zevenaar, Westervoort, Duiven-Groessen-Loo en het Liemers Museum.

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan een kijkje op onze

Support pagina's

Hou me op de hoogte!

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van de nieuwe berichten op de website. Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief